Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PJ

Asad je darebák, a pokud vím, tak ten odboj začal brutálním napadením demonstrantů a ubitím mladého kluka jeho policajty.

Opravdu nikdo ze Západu nepodporoval islamisty, ti se z toho prostředí prostě vylíhli. No a potom se tam stáhli z celého světa.

Takovéto řeči jsou na úrovni keců o tom, jak Izrael islamisty léčí ve svých nemocnicích.

Ovšem co chtít od IVK, jehož tiskovým "orgánem" je Protiproud, že?

Mmch., kdyby tam Rusko nemělo vojenskou základnu, jedinou ve Středozemním moři, ani byste si toho nevšimli, protože by se tam vůbec neangažovalo.

A to upozorňuji případné odpovědníky, že ten, bohužel, "pražský imán" měl být dávno s batohem na cestě na jihovýchod a s otiskem boty na zadku, aspoň podle mě!

2 3
možnosti
JC

J24i49r18i 69C94e44e

9. 1. 2020 17:18

Tak mi vysvětlete jak je možné, že slavné USA se svým "chirurgicky přesným bombardováním", satelity, které dokáží "zachytit reliéf mince, která se válí na zemi" a celosvětovým monitoringem finančních toků, nejsou s to porazit pár fanatiků s kalachy, RPG a Toyotami.

Ve stejné době, kdy Asad "brutálně napadal demonstranty a ubil mladého kluka" bylo v Bahrajnu potlačeno armádou Saudské Arábie šíitské povstání. Bylo rozježděno tanky, podobně jako na Náměstí Nebeského klidu. Západ to samozřejmě nezajímalo, neboť Spojené státy mají v Bahrajnu základnu 5. flotily a velitelství NAVCENT.

Západ je schopen podporovat jakoukoli verbež, která podpoří jeho zájmy, jak jsme se již mnohokrát v historii přesvědčil. Stačí si vzpomenout na aféru Irán-Contras.

Že v Sýrii jde primárně o konflikt mezi sunnity a šíity snad nemusím ani dodávat.

1 1
možnosti
OJ

Není naším cíle všechny ty islamofily učit rozumně uvažovat a psát. Ti už jiní nebudou. Cílem je, aby prospívaly a rostly ty politické síly (strany), které budou spolehlivě pracovat proti islamizaci. Možností, jak to dělat, je spousta. Všechno je to záslužná, ovšem nevděčná práce. Diskuze na netu nemají sloužit ke zvyšování svého ega, ale nanejvýš ke sdělování zkušeností. To hlavní se odehrává mimo počítač.

4 0
možnosti
MK

Nebylo napsáno to podstatné, proč naše hlavní média držela pěsti t.z. umírněné opozici - nutno dodat že sunnitské; byly to Spojené státy, které dodaly zbraně a další materiál, takže jsme táhli za jeden spojenecký provaz.

Asad byl očerňován (ze strany USA) především proto, že jej podporovalo Rusko, které se chtělo v oblasti zachytit drápkem, když Američan měl a má v daném teritoriu silné hráče: Turky a Saudy. Tedy střet velmocí na třetím území jako když vyšije!

Co na tom, že více jak polovina "umírněných" přešla k ISIL.

1 0
možnosti
PJ

Ono se tam nepotřebovalo zachytit ale udržet.

1 0
možnosti
JL

An-Nusrá - Dne 11. prosince 2012 ji Spojené státy americké zařadily na seznam teroristických organizací, v květnu 2013 tak učinila i Rada bezpečnosti OSN. Jednalo se o oficiální syrskou větev Al-Káidy. Tolik fakta. Čili žádná umírněná opozice.

2 0
možnosti
JH

J39a46k21u70b 89H58o48z71a

9. 1. 2020 7:27

Souhlasil bych, kdyby tento konflikt neměl svá specifika. Například fluentní (ne pohlavím) bojovníky, kteří se mezi jednotlivými skupinami přelévali dosti nepřehledným způsobem.

Příklad: USA mělo program pro výcvik a vybavení SDF (ti byli označováni za síly umírněné opozice bojující proti Daeši). Původní záměr počítal, pokus si dobře vzpomínám, se 4 tisíci bojovníky. Nakonec USA program zrušilo s konstatování, že bojovníci SDF po výcviku zpravidla vzali své vybavení, zbraně a know-how, a přešli na stranu Daeše nebo právě An-Nusrá. Z celého projektu zbyli 4, slovy čtyři, bojovníci proti Daeši. Jeden den demo opozičník, druhý den uznávaný teráč. To jsou paradoxy, což?

0 0
možnosti
JH

Kašpárci se nikdy neomlouvají:-)

11 0
možnosti
Foto

Imám je příkladem toho, co se může vyklubat ze 40 vousatých sirotků.

21 0
možnosti
JH

J73a17k87u16b 89H42o82z52a

8. 1. 2020 16:04

Situace se mění každým okamžikem. Hrdinný mudžáhid se může během chvíle změnit na podlého Talibánce ničícího kulturní památky.

2 0
možnosti
JD

jsou všici stejní ... to jen kolorit kolem nich se mění dle toho, kdo o nich píše

9 0
možnosti
OP

Musím se ohradit proti tvrzení, že An-nusrá byla v rámci bojů v Sýrii označována za umírněnou opozici. To je naprostý blábol

1 7
možnosti
ZH

Jo, jo... Taky bych rád slyšel od těch všemožných vítačů a obhájců islámu omluvu, že se šeredně spletli...

14 0
možnosti
  • Počet článků 443
  • Celková karma 36,03
  • Průměrná čtenost 4080x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik