Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Přijde mi důležitější, jak kdo s tím jemu svěřeným časem zachází, než se jeho definitivní čas naplní.

2 0
možnosti
Foto

J94a46k64u98b 54R26o53t81h

27. 3. 2020 12:25

Milý Jekylle, já jsem opravdu rád, že se ty i IVK staráte o takové velice důležité věci. Takže už vám nezbývá čas a síly starat se ještě o takové marginálie, jako je schodek rozpočtu, děsivá nekompetentnost vlády, gauneřiny premiéra, Coronavirus a podobné směšnosti. R^

2 3
možnosti
JS

No nechci prudit , ale Vámi zmiňovaný Istanbul, BěIorusko, Petrohrad mají proti nám časový posun 2 hod, takže mi tam něco nesedí. A názvy letní a zimní jsou pro období kdy platí. Jinak všechny časy se řídí a počítají od nultého poledníku v Greenwichi.https://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8Casov%C3%A9_p%C3%A1smo

Jo a mně toto střídání vyhovuje.

1 0
možnosti
Foto

Autore, asi vám nějak uteklo, že i ony jmenované země přecházejí na letní čas a tudíž je zase nedoženeme.

0 0
možnosti
Foto

Ne všechny, navíc je to ještě trochu jinak než píše p. Jakl, připravuji na to téma článek. Proto jsem napsal, že souhlasím jen v principu, tedy nikoli v detailech.

0 0
možnosti
JK

Nastal čas, abyste vážně začal uvažovat o návštěvě psychiatrické kliniky. Po tak dlouhé době je to už hodně vážné. Přeji brzké uzdravení.

0 6
možnosti
ND

Můj názor je, že lidi chtěli poroučet větru dešti, to se jim nepodařilo, tak si znásilnili čas pro svoji potřebu bez ohledu na přírodu, bez ohledu na slunce nad hlavou. Moc mi to vadí, protože na čas jsou napojené další přírodní jevy, jako třeba rozvíjení poupat květin, teplota, kterou člověk vnímá v jiný čas, říká se třeba o počasí, devátá rozhodne... a další... Člověk by se měl podřizovat přírodním zákonům a ne je lámat podle sebe...

4 0
možnosti

Kdyby jen, že devátá rozhodne, ale co třeba vlaky? Jede pátá, už jela půl osmá?;-D

0 1
možnosti
Foto

to je docela vydatná dávka demagogie... a peprný titulek k tomu..

takže chcete mít v létě světlo už od 3:30??

letní čas má čistě praktický význam, netřeba z toho dělat něco jiného...

6 5
možnosti
VH

Nikoliv. Demagogií je zdůvodnění letního času.

V čem spočívá jeho praktičnost? Že Vám ráno nesvítí slunce do postele? No tak si stáhněte žaluzie.

6 1
možnosti
Foto

Možná se to k vám nedoneslo, ale letní čas je zaveden skoro ve všech evropských státech a je tedy časová (ať je jakýkoliv) propojenost.

4 1
možnosti
VH

Pane Macháčku, Vy jste přece dostatečně rozumný na to, abyste věděl, že fakt, že něco dělají všichni ještě nemusí znamenat, že to dělají dobře. Proto, že s autorem článku obecně politicky nezníme neznamená, že musíme pohanit i lánek rozumný.

Jistě se Vám doneslo, že EU (tedy výrazná většina evropských států) se již "rozhodla", že střídání časů zruší (mělo to být, tuším, v 2019). Je jen ukázkou neschopnosti EU rozhodnout dost jednoduchou věc - který že čas to bude. Přestože se nabízí jen jedno praktické řešení - čas, který umožní, abychom "postavíme-li se v pravé poledne zády ke slunci, bude před námi sever (nikoliv SSV), ......". Neboli čas, platný od okamžiku, kdy se začal měřit - poledne je, když vám slunce stojí nad hlavou.

Jen pro úplnost: letní čas nebyl zaveden ani pro "propojenost" (existovala již před střídáním času), ani proto, aby nás slunce nebudilo již ve tři (viz příspěvek výše). Byl zaveden kvůli hypotetickým předpokladům úspor, které se nikdy nepodařilo ani prakticky, ani teoreticky prokázat.

9 0
možnosti
MS

Většině lidí letní čas vyhovuje, mnoho činností posunout v čase nejde.

5 6
možnosti
VH

Které činnosti "nelze posunout v čase". Ony se změnou času ve skutečnosti neposouvají?

3 0
možnosti
  • Počet článků 446
  • Celková karma 36,40
  • Průměrná čtenost 4053x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik