Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RM

Já bych k tomu posunu času přidal ještě posun teploty. Prostě zároveň s posunem ručičky o hodinu dopředu bychom posunuli ten rtuťový zásobník o 10 stupňů dolu. Mělo by to 2 zásadní výhody:

1. V létě by nebyly ty hrozná vedra.

2. Zvrátili bychom to globální oteplování a Gréta by byla šťastná.

0 0
možnosti
Foto

J21o87s33e39f 70B79á97r14t90a

28. 3. 2020 13:11

No kdyby to šibli jenom o půlhodinu, tak by to bylo akorát. I když lidem v důchodu je to už jedno.

0 0
možnosti
JK

Ať si je třeba turecký čas nebo čas podle Honzo vstávej, já chci vstávat za světla.

0 0
možnosti
JL

Technická poznámka. Turecko nepoužívá východoevropský čas!

Turecko má jednotný čas neměnný, jinak řečeno GMT + 3 hodiny.

0 0
možnosti
Foto

Pokud chodíte spát ve 20:00 a vstáváte ve 4:00, pak o půlnoci máte skutečně polovinu noci a současně respektujete sluneční cyklus.

Španělé a Francouzi se přiklánějí k celoročnímu "letnímu času", a to v jejich západních částech slunce vychází a zapadá až o dvě hodiny později než na východě ČR, totéž Němci a Nizozemci, kde je rozdíl více než hodinu (proti nám mají fakticky v zimě letní čas) . Proč máme být znevýhodněni naší východní polohou?

Naše práce obvykle nezačíná v 6 ráno, zato končí později odpoledne. Mezi 4. až 6. hodinou ráno si nikam nezajdete na plovárnu, tenis, ani neseženete partu na nohejbal. A večer, až přijdete z práce, už bude tma na to být venku.

Proč se šidit o hezké večery jen proto, že ležíme východněji?

1 0
možnosti
LK

Mně by Slunce ve tři ráno vyhovovalo. Alespoň bych vstával za světla do práce

0 0
možnosti
PC

Naprostý souhlas!

Přemýšlel jsem o tom i v souvislosti se současnou pandemií. Ano, zpupní lidé, prahnoucí po stále větší moci, opakovaně, dlouhodobě a trestuhodně nectí zákony Přírody, dokonce jimi doslova pohrdají. A Příroda této nabubřelosti, pýše a povýšenosti dala už několikrát pořádnou facku - i tu, současnou, pandemickou. Člověk nemá absolutně žádnou šanci přírodu porazit, posledni slovo má vzdycky ona.

Přesto si tu hrstka nejbohatších a nejmocnějších donekonečna hraje na Bohy, mění časy, "poroučí větru, dešti", šíří zvrácené ideologie atd. s evidentním cílem - zmanipulovat, ovládat a stále více se obohacovat.

Velká karma za článekR^R^R^.

0 0
možnosti
Foto

V principu souhlas (s článkem, nikoli se SEČ + 1). Jako ostatně každý rok touto dobou.

0 0
možnosti

Chtěl bych vidět toho, kdo vstává každej den ve stejnej čas. Když mám volnoběh a večer jsem byl sovou, tak si pospím třeba do osmi. A když musím být ráno někde v osm, tak jdu spát o půlnoci a vstávám v šest. A tak pořád dokola. To jsou dvě hodiny rozdílu, a proti tomu je ta celostátní jedna hodina fakt čajíček.;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 443
  • Celková karma 35,31
  • Průměrná čtenost 4080x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik