Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ale za dnešní stav USA nemůže dlouhý pochod levice institucemi, ale příliš křečovitý nástup neokonzervativní pravice, počínaje Reagenem, která prostě neumí.

0 16
možnosti
Foto

Zkuste svou myšlenku rozvést, pane Řezníku..

0 0
možnosti
Foto

Souhlasím, před pár dny jsem v diskusi napsal v podstatě to samé. I já se obávám, že USA spějí k občanské válce, ať už ty volby vyhraje kdokoliv. Pokud ale vyhrají demokraté, půjde to rychleji...

2 0
možnosti
JL

Pane Jakle. Vas clanek je presny obraz dnesni Unie Spojenych statu. To co jste napsal o budoucnosti, je mozne to ocekavat. Vsak podle meho citeni, dve velke nezname jste opomel.

Prvni z tech neznamich je rozdeleni na tech 50 statu. Kazdy stat se dnes chova docela jinym zpusobem. Vlastne se da rici, ze je to podle politicke spicky kterehokoliv statu. Take mistni (starostove) politicka organizace je tim, kdo bude tu budoucnost kontrolovat. Jiz pro to "ROZDELENI MOCI" v teto Unii!! Ukazkou je sheriff Clay county, predmesti Jacksonville, Florida, pan Darryl Daniel, inteligentni cernoch!!! Pri nepokojich v jeho county (okresu) bude "deputizovat" kazdeho obcana, ktery ma zbran, na reseni poradku v jejich okrese. Clanek je na dnesnim Yahoo.

Ta druha neznama vychazi prave z rozhodovani zvolenych predstavitelu a jejich podpora prosteho obcana. Ja tem prostym obcanum verim. Jeste me nikdy nezklamali. Od te WWII, kdy prisli osvobodit Evropu az po dnesek, kdy tu Evropu mame 75 let bez velke valky. Pokazde, kdyz potkam starsiho veterana, moje podekovani patri jim. Sli a osvobodili i nasi republiku. Poznali, ze je to nutnost. Verim jim i dnes, kdy to bude znovu nutnost pro jejich budoucnost.

5 0
možnosti
Foto

Ano, jak prohlašují libertariánci, nejlépe by bylo, kdyby se USA rozpadly na 50 států. Pak by se mohly rozpadnout také Rusko a Čína a Indie atd. Doporučená velikost, co stát, to 10 milionů obyvatel.

0 2
možnosti
LT

Je to smutné ale asi to tak bude.

Každá společnost stojí a padá na důvěře. Když se vytratí důvěra, víra... žádné zákony, žádná policie, žádná armáda nedokáže zabránit rozvratu. Může ho sice silou udržovat v jakémsi stavu, ale bez důvěry a víry občanů ve společné ideály, ve společnou budoucnost je to jen hrad z písku.

2 0
možnosti
PK

V USA žije polovina nebo víc spokojených Negroes. Máme je i v rodině. Nechce se mi věřit že je to s USA tak špatné ...

0 0
možnosti
PT

P11e22t26r 10T77o83m65e40k

2. 7. 2020 16:50

A kdo za to za všechno může? Odporní čínští komunisti (ať už ten vir vyrobili nebo jsou jen taková čuňata) na jedné straně a nenažraní miliardáři celého světa na straně druhé, protože kdyby jich nebylo, nevyrábělo by se skoro všechno v Číně.

0 3
možnosti
PK

Když ti miliardáři, podotýkám jako chuďas je nesnáším:-), jsou též "obětí" systému. Když nejpůjde do Číny jeden, půjde sto dalších ...

2 0
možnosti
  • Počet článků 446
  • Celková karma 36,21
  • Průměrná čtenost 4053x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik