Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DN

Arogance autora- jako vždy. Na konci článku jste zapomněl na to nejhlavnejsi - je epidemiolog. Nastudujte si co tento obor sleduje.

Možná by bylo taky vhodne při tomto Vašem studiu se podívat do učebnice matematiky co je to exponenciální růst.

Současná opatření jsou už nedostatečná, vzhledem k volbám ale se vláda boji přitvrdit.

11 7
možnosti
JK

To jako všichni epidemiologové milují hospody? Doučit jsem se chtěl v pátek, ale škola je zavřená a do hospody se tak brzo nedostanu a tam se sežene všechno i učebnice.

To jako pan plukovník zase poslouchá Andreje, zapře v sobě epidemiologa a nevyhlásí potřebná opatření s odkazem na to, že budou volby? To nemuseli měnit ministra, je to zase stejný.

3 2
možnosti
VR

To není o hospodách. Musí se omezit sociální kontakty a tím snížit riziko přenosu. Jestli omezíme otevírací dobu o 1/3, o stejný díl snížíme riziko. Chcete mít zavřené obchody, firmy, nebo zákaz vycházení?

5 1
možnosti
PK

To snad chápe každý normálně uvažující člověk. Na výkřiky p.Jakla o "omezování svobody" není nutno vůbec reagovat - pokud je někdo něco takového schopen napsat, diskuze s ním nemá cenu.

3 0
možnosti
DK

Ne všichni musí mít na kouření stejný názor jako pan Jakl.

1 1
možnosti
Foto

Mám dojem, že jste to nepochopil. Vůbec nejde o kouření.

I mně zcela vyhovuje, že se v restauracích nekouří, přesto ten zákaz vnímám jako útok na svobodu podnikatelů.

15 2
možnosti
TH

Jestli je hospoda primárně určena k tomu, aby se v ní kouřilo, pak má pan Jakl pravdu a nekuřák tam vůbec nemusí chodit. Pak by se jí ale mělo říkat kuřárna. Pokud však lidé chodí do hospody na jídlo a pití, tak nebudou zvědaví na to, aby jim tam někdo smrděl. Nekuřákovo jídlo a pití nikoho okolo neohrožuje.

15 10
možnosti
MZ

A proč chodí nekuřák do kuřácké hospody? Někdo ho nutí? Má ze zákona právo na nekuřáckou restauraci? Ať se kouří i u jídla, když to všem vyhovuje. Co Vám na tom vadí, když to lidé třeba chtějí?

3 2
možnosti
Foto

Tvrzení Ladislava Jakla: "Prymula nenávidí hospody." je na stejné úrovni jako nedávné tvrzení premiéra Andreje Babiše: "Kalousek a ODS nenávidí důchodce. Proto jim zvýšili důchody jen o 45 korun. Já mám důchodce rád a tak jsem jim zvýšil důchody o 1000 korun."

To, že hospody a bary musí zavírat ve 22 hodin, nepovažuji za tragedii. Horší by bylo, kdyby byly zavřeny základní školy jako na jaře. Doporučuji panu Jaklovi sledovat nárůst počtu zemřelých na COVID-19 u nás v posledních dnech.

9 17
možnosti
Foto

Politik Prymula nenávidí především lidi, co se dokáží o sebe postarat sami a jsou tak méně náchylní, slepě se podřizovat nařízením autorit.

17 8
možnosti
GC

Nekde tu probehlo tiskem, ze Irove zavreli v breznu hospody a otevreli je az predevcirem, tedy v pondeli 21. zari. Pokud je to pravda, pak irska vlada musi hospody nenavidet vic nez pan Prymula

2 6
možnosti
RV

R98o50m29a79n 75V72o45l41f

23. 9. 2020 17:00

S Jaklem je obtizna diskuze, je treba byt velmi brilantni diskuter jako byval pan Kubera a mit se na pozoru a byt vtipny.... obcas mu ale musim dat za pravdu. Nicmene s kourenim v hospodach se ukazalo, ze to nikomu nechybi a vracet se k tomu asi rozhodne dobrovolne nikdo nebude... nikdo nezkrachoval, ale s kovidem to bude jina... tam to bohuzel realne hrozi a konstrukt, ze se nejvice nakazime prave tam se mi zda stejne jako panu Jaklovi velice podivny Rv

5 15
možnosti
Foto

Jak jste na to přišel, že to nikomu nechybí? To je jako říct kdysi, že těm židům, co nosí tu žlutou hvězdu, to nevadí, protože ji nosí každý.

15 1
možnosti

mondénní kolegyně na vysokých podpatcích a s nápadnou rtěnkou kolem úst

Zdroj: https://jakl.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=757752

Typický Jakl. Místo argumentů napadne protivníkovu řeč, oblečení, politickou příslušnost, ...

Argumenty pro a proti kouření v hospodách byli omlety už tisíckrát, takže nemá cenu to dělat znovu.

Co se zavření hospod po desáté týče, je to samozřejmě nesmysl. Většina lidí stejně hospodu opouští před desátou. Stejně jako virus skutečně do půlnoci nebyl v pelechu a po půlnoci se nezačal v klubech množit. Skutečný dopad na množství nakažených bude mít omezení množství lidí na vnitřních a venkovních akcích, ne omezení otvírací doby.

8 3
možnosti
PK

A hlavně míru ožralosti. Čím víc je člověk ožralý, tím hlasitěji řve, což je dost zásadní způsob přenosu viru do okolí.

3 7
možnosti
Foto

Prymula nenávidí hospody. Patrně také nenávidí, sport a kulturu, a až postihnou restrikce i školy, řekneme, že nenávidí vzdělání, školství nebo rovnou děti. A protože se různé zákazy, příkazy a omezení týkají vlastně každého z nás, můžeme s klidem říci, že nenávidí občany, potažmo lidi jako takové. Na ministerstvo přišla zrůda, která místo aby nařídila roušky houbařům a paraglidistům, začne omezovat provozní dobu hospod, ve kterých se nebudou moci opilci rozšoupnout po desáté hodině, čímž budou z moci úřední poškozeni hospodští.

Jsem schopen akceptovat názor, že nejlepší by bylo nedělat nic a nechat věcem volný průběh; kdo se nakazí, ten se nakazí, kdo onemocní , ten onemocní, kdo umře, ten umře - doma, v nemocnici na chodbě, to je jedno.

Nerozumím ovšem názoru, který vyjadřuje pouze kritiku opatření, které postihuje nejrizikovější místo ohledně přenosu infekce, tedy hospody v době, kdy určitá část hostů ztrácí zábrany a opatrnost.

9 14
možnosti
PK

Nad tím nemá cenu hloubat. Pánovo myšlení je trochu jednodušší ...

0 7
možnosti
  • Počet článků 445
  • Celková karma 36,12
  • Průměrná čtenost 4062x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik