Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Co mi to jen pripomona?

Aha pouceni z krizovych let, ktere pry platilo az do roku 1989.;-D

0 2
možnosti
ZZ

Poučení zůstane poučením - a je jedno, které vám to připomíná. Důležitější je to, ze kterého, či od koho, jste si to poučení vzal.

:-)

1 0
možnosti
JD

J19a66n 25D18o10u28š43e50k

20. 8. 2021 9:42

A teď jen počkat až Američané vniknou do další země a dát si opáčko.

1 0
možnosti
DR

"Většina naší politické reprezentace propadla dojmu, že měřítkem oddanosti ideálům demokracie je intenzita nekritičnosti vůči jakémukoli rozhodnutí našich západních vzorů, a to bez ohledu na naše vlastní zájmy."

Vytesat do kamene, ani není potřeba psát jména všech těch patolízalů, známe je všichni.

Jasná karma. R^

7 1
možnosti
JJ

S článkem samozřejmě souhlas, nicméně s tím nadpisem opatrně. Taková ta "Poučení z krizového vývoje..." nepřipomíná vám to něco? ;-D

1 2
možnosti
ZZ

Nadpisy bývají často mnohem horší.

Důležitý je obsah.

:-)

0 0
možnosti
PC

Za článek karmaR^.

Třikrát bych pak podtrhl poslední odstavec!

6 0
možnosti
JL

Text přeložit do paštštiny a odeslat k rukám Talibánu. Publikace zaručená.

2 0
možnosti
Foto

Já čekám, až se k tomu vysloví pan Václav Klaus st. :-P

1 2
možnosti
JV

J26a68n 29V24l56k

19. 8. 2021 18:41

Společenskou kulturu, víru, myšlení, zvyklosti nešli měnit do Afgánistánu misionáři nebo-li společenští inženýři - jak naznačuje článek. Naopak, šlo o silové řešení za účasti mnoha spojenců se měla provést radikální změna "mečem a krví" a nastavit nové poměry. Domnívám se, nešlo o převychování, ale rázně odstranit nežádoucí skupiny. Proč se to vojensky nepodařilo ? Obvykle armáda postupuje velmi rychle . . .

0 0
možnosti
Foto

Na světě by bylo mnohem civilizovaněji, kdyby byl třetí svět stále rozdělen do kolonií patřících velmocím. V průběhu vývoje by se jednání kolonizátorů kultivovalo a dnes bychom měli Asii i Afriku na podobné úrovni jakou má Evropa.

13 2
možnosti
Foto

Obávám se, že na tomhle se shodneme.

3 0
možnosti
JL

Pouceni z Afganistanu pro vsechny zucasnene, pane Ladislave Jakle, je poznani neslucitelnosti islamu s modernim myslenim. Zde je vidno zakladni uceni teto viry je vryte v mysleni narodu a je velmi tezko tento jev odstranit.

Podivejte se na nas narod. Vyrostly v krestansko-zidovske vire, ktera jeste pred nekolika lety byla hlavnim voditkem naseho zivota Dokonce se da rici, byla tvrde vymahana tato doktrina denniho zivota pro vsechny obcany teto zeme. Budovana na uceni z dob cisare Constatina jako voditko obcana pro cely jeho zivot. Vbudovana do zakonu kazde zeme, do ktere se tato vira dostala.

Vsak dnes se jedna o Afganistanu. Predstava americkych politiku nikdy neprekrocila jejich vyrustani a vychovu v zemi, kde svoboda viry byla spjata s osobni svobodou. Jejich cile pozapomely na tento jev. Osama din Laden a jeho nenavist k americke politice vzrostl jen z pritomnosti americkych vojsk v Saudcke Arabii, jeho materske zeme.

Zde skoncim svuj prispevek. Proc ten debakl v Afganistanu se stal, o tom se da napsat mnoho knih. Pro cesky narod je treba si uvedomit jidinou vec. Snad nepodstatnou vec dnes, ale v budoucnosti nase dnesni rozhodnuti mohou mit dozvuky v konfrontaci prave v oblasti rozdilne viry u mladsi generace obcanu, kterym jsme dnes pomohly. Jsou blizsko nas zeme, kde to jiz zacalo. Budme obezretni.

0 0
možnosti
  • Počet článků 442
  • Celková karma 36,00
  • Průměrná čtenost 4089x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik