Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

J61a95n 98V34l37k

1. 2. 2022 20:31

Nejlepší kombinace prezidentů Clinton - Jelcin - Havel. Honili sekretářky, měli rádi pivo a vodku, samá sranda, vznešené proklamace, foukali do saxofonu, politiku měli jako divadelní hru bez zábran, kde se všichni dohodli . . . šťastná devadesátá. (snad kromě Jugoslávie)

3 0
možnosti
MV

A příště něco o Klausově amnestii, jo?

1 1
možnosti
Foto

Je dobře, že se mohou psát i nebetyčné nesmysly a žvásty - svoboda slova stále existuje.

Havla jsem neměl nijak v lásce, zklamal mou víru, že co na srdci, to na jazyku. Ale házet divoké devadesátky na jeho hlavu? To už musí být hlava hodně prázdná, aby se v ní zrodilo něco takového. Také může být nasměrovaná a řízená k takovým bludům.

Ono to bylo trošku (vlastně hodně) jinak: po zrušení totalitních represí a téměř úplné volnosti je růst kriminality obecným jevem a za vedení státu tomu dal "švunk" autorův přítel Klaus, když při privatizaci zhasnul. To pak byla panečku jízda. A pak po létech dlouhé brzdění. Dlouhé, moc dlouhé .... a stále ještě trvá.

1 2
možnosti
PB

..... "obklopuje nás rrrádoby cosi tajemné, neřřřkuli tajuplné!,- takové jakési podivné cosi (?) - smysluplné!"V........ tahle hluboká, filosofická úvaha by mohla byt tím pomyslným klíčem k tem "devadesátkám",- teda pokud sa ten rébusovej citát někemu podaří rozluštit,- žejo;-D?!

3 1
možnosti
Foto

Havlová krvavá léta - s tímto pojmem jsem se zatím nesetkal. Navíc je to nesmysl. Havel nebyl car.

Dnešní doba cochcarismu je v mnohém jiná. I na Peroutku došlo. Jako kdysi. Dnes by možná opět emigroval.

9 1
možnosti
VV

No, vymyslel to poradce druheho nejhorsiho prezidenta teto zeme. Ovekaval jste snad neco chytrejsiho?

3 7
možnosti
AM

A20d95a80m 94M24a44l26ý

31. 1. 2022 14:16

Havel prezidentoval v složité době, kdy se celý stát pokoušel najít svou cestu od socialismu a k něčemu lepšímu svobodnějšímu.

Z této doby jsou i tyto drsné události. Ty události jsou spíš potomkem toho končícího socialismu. Mafiánské praktiky sem byly importovány z východu. Tedy z opačného směru, než kam se Havel snažil republiku usilovně směrovat.

Proto spojovat tyto "krvavá léta" přímo s Havlovým jménem je spíše snahou pošpinit Havla než nějak reálně popsat dobu.

Takže za blog Rv

14 8
možnosti
AN

A31l84e30š 31N26o91v72á54k

31. 1. 2022 14:15

pomocí filmů a seriálů se nám tu plíživě vytváří nový "dokumentární" pohled na českou minulost...pravda bývá často trochu jinde...:-)

3 1
možnosti
JP

J64a70n 16P43a62v52l52í89k

31. 1. 2022 14:12

Nepůsobím mezi seriálovými konzumenty, takže nevím, zda diskutují o devadesátých letech minulého století jako o krvavém období a spojují to se jménem V. Havla. Trochu podezřívám autora blogu, že polemizuje s něčím, co neexistuje. Nicméně název TV seriálu o vraždách "Devadesátky" je pro méně duchaplné jedince zavádějící, jestliže pak to období vnímají jako především dobu krvavého násilí. To nejdůležitější, co se tehdy u nás dělo, byl vznik a utváření demokratických institucí, neboli proces vedoucí k vytvoření demokratického, právního státu. Bohužel o tom se mluví nejméně, protože to není tak atraktivní.

11 0
možnosti
VF

Žádné breky nad rozlitým mlíkem a žádné kdyby nevrátí a nezvrátí největší rozkradení bývalého státu Československo na úroveň dvou vazalských neokoloniálních gubernií. To není jen období takzvaných devadesátých let, to je trvalá nadvláda zločineckých syndikátů ve všech sférách hospodářství gubernie. Místní řežby zájmových klanů jsou pak už jen symptomatickou klauniádou politických šašků a satrapů vnořených do zádi novodobých koloniálních vládců.

5 8
možnosti
Foto

Amnestii Václava Havla mnoho lidí zaplatilo životem či zdravím. ÚSTR se tím zatím ještě nezačal zabývat, ale po postupné ztrátě vlivu politruků typu pana Žáčka se toho snad jednou dočkáme a bude možné porovnat počet obětí Václava Havla či Klementa Gottwalda, tak aby to bylo přínosné pro budoucí či začínající studenty historie !

2 15
možnosti
Foto

Bylo by opravdu přínosné, kdyby stát měl odvahu pověřit ÚSTR monitorováním totalitních způsobů uplatňování moci po roce 89. Miloš Zeman by úřad dost zaměstnal.

2 0
možnosti
  • Počet článků 442
  • Celková karma 35,99
  • Průměrná čtenost 4089x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik