Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Nedat možnost Čechům s občanstvím ČR žijícím ve vzdálených místech na naší zeměkouli volit korespondenčním způsobem, to má zřejmě několik vysvětlení.

1) V Česku odjakživa panovala závist k úspěšným a pracovitým, natož aby byli úspěšní ještě v cizině, to je na pováženou! 2) Úspěšní a zajištění lidé jsou v drtivé většině stoupenci vlastní odpovědnosti, tudíž inklinují k pravici a odmítají populismus a omezené národovectví. Proto je ve Sněmovně tak velký odpor proti korespondenční volbě od ANO a SPD. 3) Kolik Čechů by se vůbec tento způsob volby dotkl a jak by mohly být výsledky voleb nějak zmanipulovány? Stačilo by přece omezit takový způsob jen na české občany s trvalým pobytem v zahraničí. Tento počet zásadně volby neovlivní, ale bude výrazem nejvyšší demokracie. Všechny ty kecy o tom, že když není člověk za plentou apod., tak ho někdo ovlivní a že se všechno zmanipuluje, jsou hloupost. Je to jen o české malosti, závisti a připodělanosti.

1 0
možnosti
LB

To, že reaguji na váš příspěvek, neznamená a priory, že s vámi nesouhlasím. Berte to, prosím, jako věcný dotaz. Nepodařilo se mi dostat k jednoznačným informacím, jak by po technické stránce korespondenční volba měla vypadat. Z toho, co předvedli v posledních prezidentských volbách v USA, jsem - decentně řečeno - spíš na rozpacích, a v takovémto provedení bych si to rozhodně v našich podmínkách nepřál. Takže jak zabezpečit v korespondenční volbě aspoň ty nejzákladnější podmínky - volba bude tajná a volit bude skutečně jen a výhradně ten dotyčný? Tedy nebude to ve stylu, že za zadkem voliče nebude sedět někdo, kdo mu bude dopomáhat ke "správné volbě"?

0 0
možnosti
Foto

Nestává se mi to často, ale tentokrát s článkem Ladislava Jakla bezvýhradně souhlasím.

Nemohu si pomoci, ale přes všechny hezké řečičky soudím, že hlavní motivací stran prosazujících korespondenční volbu je předpokládaný zisk volebních hlasů. Píši to i přesto, že jsem volil a jsem stále příznivcem pětikoalice.

2 0
možnosti
Foto

Takže máte obavy, aby ve volbě rozhodoval člověk, který už dlouho nežije ve vaší ulici. Ti lidé, mají stále české občanství a právo volit DLE ÚSTAVY. Třeba ti lidé v zahraničí zastupují naší republiku, ale co, přece jim volbu neulehčíme. Mnoho z nich nevoli kvůli tomu, že musí k hlasovací urně cestovat stovky km. Kdybyste raději tlačil na to, aby se v korespondenčním hlasování na minimum omezila vámi vypsaná rizika. To ne, to je moc práce a nekoresponduje to s vašim strachem, že by vám korespondenční hlasování pomohlo utnout tipec.

8 1
možnosti
MV

proboha, je 21. stoleti? o co vam v ty parte jde?

tusim - korespondencne by jiste nevolili partaje, za ktery vlastne pledujete

dost ubohej duvod omlouvanej z vasi strany bezpecnosti a podobnejma bajema pro vasi cilovku

11 6
možnosti
MV

nevolily - omluva za hrubku

0 0
možnosti
Foto

Myslím, že je to ideální téma pro výzkum vědců sdružených v Institutu Václava Klause. A kdyby snad byl výzkum završen před koncem volebního období, tedy plán splněn a překročen, navrhuji třeba téma: Neúprosné zákony trhu v komunitě Inuitů.

11 1
možnosti
LH

Myslím, že jako vždy nemáte nic k tématu.

1 0
možnosti
OD

Jojo, nejvíce se tu bojí o osud naší demokracie ti, kdo každodenně konají tak, aby to neměla jednoduché.

Jakékoliv horování pro demokracii u Klausova hradního šmoka považuji za nejapný vtip hodný tak zaplivané nálevny U Magistra Kelleyho, kde autor požívá rozum po půllitrech.

12 6
možnosti
LH

Nic hezké prázdné fráze. Ale ptát se, jak konkrétně kdo koná proti demokracii by mělo věští smysl v kravíně než u Dubovského

0 0
možnosti
JK

Ano, Češi v zahraničí nevolí SPD a ODS ;-D Učebnicová ukázka potrefené husy.

4 8
možnosti
LH

"Argument potrefenou husou" v roce 2022?

0 0
možnosti
LK

L82u83b97o15š 93K29r37i91m39l

18. 3. 2022 10:51

Obavy autora chápu a mám stejnéjen v jiném pořadí. Pro mě jsou na stejné úrovni důležitosti první a čtvrtá. Tajnost voleb je pro mě zásadní a stejně tak nutnost pro možnost volit něco udělat, něco obětovat. Mít možnost volit je nejenom právo, ale také výsada!

9 0
možnosti
MM
  • Počet článků 445
  • Celková karma 36,12
  • Průměrná čtenost 4062x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik