Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Svoboda slova podle Jakla a voličů SPD: Já mám právo říkat si co chci, ale vy ostatní budete držet hubu. Proto tak nemají rádi tu naší domácí demokracii, ale s obdivem vzhlíží k té specifické, ruské...

7 8
možnosti
ŘK

Jasně, jsou to právě Jakl s SPD, kteří v současnosti cenzurují jiné názory, že ;-D. Kdo tu má momentálně problém se svobodou slova, je ta "naše domácí demokracie" ;-)

7 6
možnosti
JH

Prognostický ústav V. V. Putina a jeho svatojiřského lokaje Klause opět promluvil. Už mne unavuje, kolik tahle ruská pátá kolona dostává veřejného prostoru.

11 4
možnosti
PH

Jasný, s Klausem nesouhlasíme, jednoduše ho tedy označíme, jako ruského agenta, který jistě podporuje válku a zabíjení dětí na Ukrajině. Neuvěřitelný!

5 7
možnosti
ŘK

Karma i když za ponurou pravdu, kterou spousta lidí přes své modro-žluté brýle nechce vidět.

9 6
možnosti
JP

Pane Jákle, jasnovidče, Váš článek je dle mého názoru hloupě tendenční a vlastně ani nevím co jste chtěl doopravdy říct.

Rovnou jste mohl napsat, že za válkou na Ukrajině stojí aparát EU, který se snaží zničit evropskou demokracii a covid a válku používá jako onen fíkový list.

To, že tu stále je svoboda slova, svědčí publikování Vašeho článku. Je však smutné, že z Vaší strany nelze mluvit o, aspoň, špetce autocenzury, aby jste si dal tu malou práci s tím, aby Váš článek měl aspoň smysl.

Je to článek zahořklého, bývalého, rádoby, elitáře hořekujícího nad tím, že nejsou naplňovány jeho neomezené osobní svobody a neomezený vliv a la maďarský Fidesz. Ne, opravdu nechci v ČR soft nacismus maďarského ražení oslavující ruské samoděržaví.

Děláte účet bez hostinského a s naprosto mylnými předpoklady a se zlobou na celý svět, že nefunguje podle Vašich představ a přání.

9 6
možnosti
PS

Díky za názor, ale - pan Jakl mně nepřipadá zahořklý a už vůbec ne jasnovidný. Pragmatismus, to je to, oč tu běží. Lidi, mějme se na pozoru co se týká svobody, hlavně vyjadřování. Nemusíme s panem Jaklem souhlasit ve všem, ale je potřeba vzít rozum (nejlépe zdravý rozum) do hrsti a volit si vládu, která nebude jen nařizovat. Třeba jako v případě vládních nařízení, podle nichž od roku 1979 trvale musíme všichni dvakrát ročně pootáčet hodinkami. Drobnost - někdo řekne, ale to je začátek, test, co občané vydrží. Takže začněme třeba tím, že budeme po 43 letech nekompromisně požadovat zrušení tzv. "letního času", který nikdy nic nepřinášel, nepřináší a ani nepřinese. Vlastně přináší negativa, zdravotní potíže, spánkový deficit pro děti, školáky. Ti musí denně vstávat o hodinu dříve. Platí:

Ano, když si nevíš rady, ptej se dětí i malých. Dají ti tu správnou odpověd. Jim změna času letní/zimní vadí.

4 5
možnosti
PP

Takže pánové od VK už dokonce znají konečný účet obětí války na Ukrajině a uklidňují nás, že to nebude tak hrozné jako v bývalé Jugoslávii.

Zřejmě slušný prognostický oddíl.

Nebo jim přátelé z Kremlu naznačili, kolik ukrajinských civilistů ještě hodlají zabít, než se mírotvorně stáhnou zpět za Ural?

6 6
možnosti
PK

Já bych byl s tím tvrzením, co je blíž a co dál, opatrný. Vzdálenost Brno - Lvov je 540 km, Brno - Sarajevo 610 km. Někdy je dobré nejdřív se podívat do mapy. :-)

3 0
možnosti
MV

Tihle Jaklové a Klausové už také žijí ve svém vesmíru, stejně jako Putinové, Lavrovové a Zacharovové. Mají své priority, své pohledy, vidí podstatné tam, kde jiní vidí méně podstatné až marginální a naopak.

8 5
možnosti
PV

To, že svět spěl k válce, bylo patrné už několik let. Akorát nebylo jasné válčiště. Toto viděl prakticky každý, kdo se snažil být objektivní a snažil se získávat objektivní informace.

Ještě před cca 20 lety tu existovalo Partnerství pro mír, kdy Rusko úzce spolupracovalo na řešení globálních bezpečnostních otázek. Od té doby docházelo k cílenému ničení tohoto Partnerství. V posledních letech k vyložené destrukci této spolupráce. Vzpomeňme třeba na naši tehdejší (pseudo)demokratickou opozici (a dnešní vládní pětku). Nevynechala jedinou šanci jak vztah s Ruskem eskalovat do otevřeného hysterického nepřátelství. Což v podmínkách historické zátěže z dob komunismu bylo velmi snadné (nejen u nás, ale i v Polsku či na Ukrajině). Kauza pomníku Koněva, smyšlená kauza kufru plného jedu, Vrbětice, kde veřejnost dosud čeká na ony "nezvratitelné" důkazy, že za tím byli Rusové. A pak obří "hrdost", že Česká republika se dostala vedle USA jako jediná na seznam nepřátel Ruska. Přitom normální v zájmu míru (a normálních lidí) bylo deeskalovat napětí... akorát každý, kdo chtěl deeskalovat napětí, byl okamžitě agresivní liberálně bolševickou propagandou ihned označen za ruského trolla a Putinova přívržence.

Bohužel, je smutnou skutečností, že v našich médiích je zcela pomíjena role Demokratů respektive Bidena v jeho tažení za světovládou. Jeho role ve vyvolávání barevných revolucí ve světě, v Majdanu, odměna pro jeho syna Huntera. Jeho následovník Trump měl tendenci napětí ve světě snižovat, ale jeho prohra v amerických volbách znamenala prohru i pro mír ve světě. Pokusy o převrat v Bělorusku (kolik lidí vidělo video, kde běloruští opozičníci plánovali, že Lukašenka s jeho rodinu postřílí a s pomocí ozbrojených milic obsadí klíčové úřady a budovy v Minsku) a Kazachstánu už znamenaly umíráček pro mír.

Pak přišel ruský útok na Ukrajinu.

A s ním i snaha propagandy našim občanům vnutit myšlenku, že to je "naše" válka, na které se máme podílet formou drastického snížení životní úrovně..

15 12
možnosti
OH

Kdybys napsal, že jsi rusácký troll a že za všechno můžou vrazi z vólstrýtu, tak bys sdělil totéž a mohl sis tenhle jaklovský výlev ušetřit.

11 9
možnosti
Foto

Já doufám, že nás ovlivní tak, že vykořeníme ze slušné společnosti kamsi na okraj všechny ty pány Klause, Okamury a ... Jákly a mnoho jiných odporných lidí, jejichž jedinou ideologií je šíření hnusu, jedu a nesnášenlivosti ke všemu a všem.

8 19
možnosti
PV

Ano, situace je obdobná situaci z let 1948-1950. Tehdy všichni ti, co nesouhlasili s nástupem lidové (obdoba dnešní demokratické) demokracie byli rovněž vykořeňováni ze společnosti, nazýváni fašisty či odpornými lidmi, jejichž jedinou ideologií bylo - dle tehdejší propagandy - šíření hnusu, jedu a nesnášenlivosti. Mnozí s nich skončili ve vězení či emigraci, někteří na šibenici.

Holt společnost se skutečnou pluralitou názoru je opravdu něco jiného než rudý či liberální bolševismus razící zvrácené heslo: kdo není s námi je proti nám.

14 6
možnosti
  • Počet článků 444
  • Celková karma 36,26
  • Průměrná čtenost 4071x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik