Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

..... sem teda porád pevně doufal, že nás ta válka ovlivní kladně!,- konečně sme světu ukázali postoje a rétoriku samostatnýho, svrchovanýho a suverénního státu. Sem měl dokonce jeden metr nazad za to, že jako novej hegemon(!) na planetě budem diktovat světu co a jak,- alespoň signály o nový politice a jestřábí žvásty zmatenejch netáhel temu silně nasvědčovaly!,- ...... šak nakonec sa stejně ukázalo, že sme (jako obvykle) a vždy budem jen marionety na špagátech, kerý vodí úplně někdo jinej;-D!

6 1
možnosti
MK

Pane Jakle, nepřeháníte to trochu? Válka státu proti občanům tu byla za minulé vlády a projevovala se neuvěřitelným množstvím zákazů a příkazů a bezduchým rozdáváním peněz, které má na svědomí právě dnešní inflaci. Následky inflačního jednání se totiž projevují se zpoždění cca jednoho a půl roku. Takže dnes pykáme za vládní chyby z října až prosince 2020. V nejbližší době pak budeme čelit vládním chybám z ledna až března 2021 a bude to ještě o dost horší než dnes. A vnější vlivy - toť jen výmluva viníků. Kdyby se chovali odpovědně, mohly tu dnes být přebytky, které by ty vnější vlivy vyřešily. Naproti domu dnes o žádné válce státu proti občanům nevím.

A s tím hodnocením počtu obětí bych se neukvapoval, válka ještě neskončila a hned tak neskončí. Rusák potřebuje nějaké viditelné vítězství a Ukrajinci bojují o život. Ani jeden z nich to v dohledné době nevzdá.

A jugoslávská válka se do našich životů nepromítla proto, že šlo o občanskou válku, kde ani jedna strana si nečinila nároky na naše území. Dnes je tomu jinak a pokud Putin zvítězí, budou na řadě další země včetně té naší.

29 18
možnosti
Foto

To se to plká, když se za to nenese jakákoliv odpovědnost.

8 8
možnosti
JL

Kdyby byla válka Ruska proti Ukrajině (resp. vojenská operace Za denacifikaci) izolovaná, nemuselo by nás to moc zajímat. Ale ve skutečnosti jede ruská moc a a ruská propaganda na nenávist vůči všemu západnímu. A tam spadáme i my. Taky nás Rusové občas osolí, abychom si nemysleli, že se nás to netýká.

18 4
možnosti
Foto

My se solíme sami. Nechápu to českou věčnou potřebu na sebe upozorňovat a být ještě radikálnější než chce ten, kterého musíme právě poslouchat. Bylo ta za Rakouska-Uherska, bylo to za socialismu a je to i teď. Státu na chvostu Evropy by nikdo nezazlíval, kdyby se choval zdrženlivě v jakékoliv situaci.

17 7
možnosti
ST

"...bude nadále omezována svoboda slova a zavedeny prvky předběžné cenzury namísto standardní odpovědnosti za publikované výroky. Bude omezeno právo shromažďovací i spolčovací. Nastanou útoky na soukromé vlastnictví...."

"Je to ale válka našeho státu proti svým občanům"....

Napsal kandidát SPD.

27 11
možnosti
  • Počet článků 446
  • Celková karma 36,32
  • Průměrná čtenost 4053x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik