Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Stát na sebe převzal nějaký závazek (a teď je úplně jedno, jestli s ním souhlasím, nebo ne). A holt platí, že podle čl. 1 odst. 2 Ústavy "Česká republika dodržuje závazky, které pro ni vyplývají z mezinárodního práva."

Vláda má dvě možnosti, buď to dodržet (byť to přijala nějaká vláda předchozí), nebo se pokusit závazek změnit/zrušit. A ne dělat mrtvého brouka.

Takže nadávání soudům je mimo, je třeba tlačit na vládu.

Soudy dělají spousty chyb, nad některými jijich rozhodnutími stojí rozum, ale pořád je to oproti moci výkonné a zákonodárné oáza pořádku a smyslu.

1 1
možnosti
JT

J48i11r67i 83T21i34c56h21y

17. 6. 2022 16:49

O tomto jiz take napsal blog pan Smutny. Nejaky nevyznamny mestsky soud nema zadnou kompetenci rozhodovat o podnebi. Ty nesmysly o podnebi, ktere se k nam riti ze zapadu, samozrejme s podnebim nic neudelaji, ale zarucene nam zhorsi zivotni uroven. Nekde v Cine nebo Indii se budou jen radovat.

3 0
možnosti
MB

Soud ale nerozhodoval o podnebí. Rozhodoval o plnění závazku, který na sebe stát dobrovolně vzal.

1 0
možnosti
Foto

Díky za tuto úvahu. Když jsem se dozvěděl o tomto soudním rozhodnutí, nejdřív jsem myslel že jde o hoax, což bohužel ne. Pak mě přesně napadlo: Jak ten soud ví o kolik se má snížit produkce CO2 apod., jak píšete.

Dále jsem četl, že pokud by se celý green deal zavedl, sníží to teplotu Země za 100 let asi o 0,02°C. Protože celá EU je minoritním producentem CO2 a lidstvo jako takové je také minoritním producentem CO2.

8 0
možnosti
Foto

Ještě bych doplnil že zatímco dopady na teplotu planety jsou prakticky 0, dopady na naše životy jsou zcela reálné a extrémní. Zjevně nejde o tu planetu, ale o zničení svobodné střední třídy, což se daří.

8 0
možnosti
MC

Soudci jsou v tom nevinně, musí soudit dle platných zákonů a předpisů. Bohužel musíme přejímat už asi 80% legislativy z EUSSR, což platí i pro oblast životního prostředí a související regulace a normy. Tyto nesmysly se povinně staly součástí našeho práva, čehož dále využívají různé aktivistické organizace sestávající z povětšinou tzv. užitečných idi0tů řízených placenými darebáky k tomu, aby je prostřednictvím soudu vynutily.

Rozsudek, který by nebyl v rozporu se zdravým rozumem a v zájmu naší společnosti, by musel jít proti této legislativě. To by u soudců vyžadovalo nemalou odvahu, osobní statečnost a vystavení riziku. To je bohužel nedostatkovým zbožím, zvláště pak ve státní zprávě. Celý systém je už léta nastaven tak, abychom museli kráčet do vlastní zkázy a jeho změny již zřejmě smírným způsobem nelze dosáhnout.

2 0
možnosti
MN

Šílená doba, je neskutečné jak pasivně přijala občanská společnost narativ globální klimatické katastrofy a vše s tím spojené. Nejhorší je, že to lidem nedocvakne. Nakonec budou žít úplně jiné životy, nemyslím si, že lepší než dnes.

10 0
možnosti
JK

Svobodný trh, na který se tolik upínáte, pane autore, ovšem také vynesl svůj ortel. Viz tento obrázek:

https://photos.app.goo.gl/VgvZuEEYPZBUdXRH8

3 0
možnosti
Foto

Doprava plynu a ropy potrubím je mnohem ekologičtější než loďmi. Děje se opak. Civilizovaný svět si zřídí výrobny spotřebního zboží na opačné straně světa a všechno se musí na desetitisíce kilometrů přepravit. Nedostatek plynu způsobí přechod na topení uhlím a města se zase přikryjí pokličkou kouře. Místo aby se prodávaly potraviny z místních zdrojů, vozí se přes půl Evropy.

10 0
možnosti
Foto

Zapomínáte, že díky kouři tu dříve více pršelo. Částečky kouře totiž napomáhají kondenzaci vodních par. Důkazem toho je Londýn, který v dobách Sherlocka Holmese byl stále zkrápěn deštěm. Topilo se rašelinou. Pak někdo rašelinu zakázal, a hle, počasí se umoudřilo. :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 444
  • Celková karma 35,79
  • Průměrná čtenost 4071x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik