Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

koukam, ze pan Jakl ma na diskuzi sraz jedinych a pravych demokratu CR;-);-)porad jedna a ta sama jmena mistnich dokola...pan Vetvicka jim debaty zatrhnul, tak musi se svymi spravnymi nazory o dum dal

2 5
možnosti

A co vy považujete za jediný a pravý projev demokracie? Lézt Putinovi do rekta kvůli levnějšímu plynu?:-/

4 0
možnosti

Pane Jakle, to jste opsal z nějakých říšských novin. Jen jste změnil jména vůdců (Orbán - Hitler) a místo o německém píšete o maďarském národě.

No a pokud je zájmem Maďarů přídělový systém na benzín, základní úroková sazba 13 % či propadajici se kurz forintu, potom jsem rád, že takové národní zájmy nám jsou cizí.

6 2
možnosti

Měnový výbor maďarské centrální banky (NBH) zvýšil základní úrokovou sazbu o jeden procentní bod na 11,75 procenta.

V červenci vystoupila inflace na 13,7 procenta.

ČR se zveřejňování míry inflace váhá. Ceny zboží úhrnem vzrostly o 19,6 % a ceny služeb o 13,5 %. poslední zveřejněný údaj inflace je za 8/ 2022 ve výši 17,2 % - ale nikdo z odborníků mu nevěří.

;-)

0 0
možnosti

Tak jsme dnes (psáno ve čtvrtek) měli v Institutu na návštěvě maďarského premiéra Viktora Orbána. Skoro dvouhodinové povídání s ním a jeho týmem bylo inspirativní a místy dokonce i zábavné.

Zdroj: https://jakl.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=792780

Které pasáže byly inspirativní a v čem? Co vás pobavilo? Jak se mu líbila ruská rezidentura? V článku to totiž ani slovem nezmiňujete.

7 0
možnosti
Foto

Maďaři své zájmy hájit umějí. A co my?

My máme Institut Václava Klause. Vivat! ;-DRv

15 3
možnosti
Foto

S Orbánem pevným krokem do ruského područí. Dost mi to připomíná dnes už naštěstí dávno mrtvé heslo "na věky se sovětským svazem a nikdy jinak!"Rv

20 3
možnosti
Foto

My to zkracovali na "Se Sovětským svazem na věčnost." ;-)

2 0
možnosti

Naprosto pravdivy clanek. Viktor Orban je jediny evropsky politik se selskym rozumem, kteremu jde o jeho narod a ne pouze o jeho vlastni koryto. Go, Viktor, go!!!!

13 23
možnosti
Foto

J12a93n 22Š97i89k

7. 10. 2022 13:32

Za Babišem možná stojí také většina společnosti. Z toho taky vyplývá, že je oddaný svobodě? ;-D

8 1
možnosti
Foto

Nějak si neumím jako Čech a částečný Němec představit, že se přimykám k někomu, kdo razí omezení pro nezávislost justice, kdo má hodně rád pod kontrolou novináře, nebo k někomu, kdo je nejvřelejší z celé EU k vrahovi a zlodějovi Putinovi a kdo mu jde mnohými svými prohlášeními doslova na ruku. Ne, ani jako tři čtvrtiny mého češství a jedna čtvrtina mého němectví se k nikomu takovému přimykat nebude a nebude jásat nad populistickou vlnou. Ale chápu, že vy v tom vašem institutu s v čele s největším prostitutem vlastního ega, to máte trochu jinak...

25 5
možnosti

Zaver Vaseho prispevku vystihuje vsecko. Prostitut vlastniho ega" se hodi; a snad vice, i na jeho byvaleho oposmluvniho partnera!

2 2
možnosti
Foto

Možná, kdybych skoro dvě hodiny mluvil s Orbánem, tak se do něj také zamiluji. Populistických vět, že děláme vše pro české občany, že na ně myslíme kudy chodíme, i že je Česká republika na prvním místě, těch tady máme také dost. A padají z úst těch, kteří Orbána vyzdvihují jako zachránce. Jen jste jej v článku vychválil. Nic konkrétního nezaznělo. Jsem rád, že IVK funguje. Za ty prachy se vyplatí.

12 1
možnosti

Maďarsko mělo údajně dostávat z Ruska pětkrát levnější plyn než ostatní státy EU, které jej odebírají. To by bylo obzvlášť humorné při hlubokých ekonomických obtížích, které v tuto chvíli Orbanův režim řeší. Právě i vzhledem k nim je skoro jisté, že plyn má v nejlepším případě stejně drahý jako my všichni, ale nejspíš ani to ne. Kolaborace s Putinem je mnohem víc přivázaným kamenem k vlastní noze než geniálním tahem Orbanovy administrativy.

28 3
možnosti
  • Počet článků 442
  • Celková karma 36,00
  • Průměrná čtenost 4089x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik