Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TT

Nadávat na stát je v pořádku, nadávat na vinaře ne. Oni bojují s něčím jiným, co vy pivaři a pálenkáři neznáte - s dotovaným vínem ze zahraničí. Francie svoje vinaře podporuje velice štědře, aby mohli ničit konkurenci v jiných zemích, ovšem nejen Francie, ale zrovna tak např. Rakousko, řekněme co se týče přírodních a klimatických podmínek dost blízké Moravě. No řeknite, proč jsou rakouská vína stejné kvality levnější než moravská, když tam jsou výrobní náklady samozřejmě vyšší, he? A teď kdyby ještě k uspokojení pivařů nastoupilo zvýšení cen moravského vína - už bychom se scházeli pomalu jako sektáři, abychom ho pili, protože by z nákupních seznamů běžných uživatelů prostě zmizelo.

Takže pozor na slova, která opouští Vaše ústa!

2 3
možnosti
MR

A nebyt pirata Holomčíka a jeho pozmenovaciho navrhu tak jsme si mohli beztrestne doma uvarit jen 200 litru piva, ale vina 2000 litru. Tohle platilo do roku 2019 pak uz muzeme doma varit 2000 litru piva. Takze na tomhle priklade je videt, ze se vinari daj porazit. A jeste jedna vec vinar je velice neschopnej vyrobce alkoholu, protoze porad omlouva rozdilnou chut produktu vlivem pocasi. Moc slunce, malo slunce atd. Zato sladek dokaze uvarit stejne kvalitni produt at cely leto padaj treba trakare.

0 1
možnosti
AT

Doufám, že tenhle článek neunikne pozornosti Karla Trčálka

1 0
možnosti

Srovnávat konzumaci vína a piva z hlediska požitého etanolu může skutečně jen člen IVK. I když má pivo "voltáž" jen 4,5%, není výjimkou, že ho člověk vyžere v množství několika litrů. Pak se pochopitelně množství etanolu ve víně a pivu vyrovná. To samozřejmě není nic proti pivu.:-)

2 1
možnosti
JV

Trochu jsem se v tom ztratil, tedy...

0 0
možnosti
PV

"Nejen že mu obecně přiznáváme společensky velmi nízký statut nápoje zcela obyčejného, dobrého jen k uhašení žízně ...

Zdroj: https://jakl.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=796488

"

Ale tak klidne z neho udelejme hogofogo napoj, ceny zvedneme na evropskou uroven ... to tem hospodam pomuze asi jako to prepokladane zvyseni dane ;-D

1 2
možnosti
Foto

Ten argument s obsahem alkoholu je bluf. Nižší obsah je dalece převážen objemem vypité zrzavé tekutiny. Dává si snad někdo k večeři jen deci či dvě piva?

2 4
možnosti
MB

Já a ještě k tomu jen na Štědrý den. ;-D

0 0
možnosti
LV

Institut Václava Klause jde opravdu do hloubky, až pod kořeny.

Ale tak nějak mám pořád dojem, že bezdomovci pijou radši víno proto, že po něm rychleji zapomenou. Pivo jim realitu neodcloní...

1 3
možnosti
TT

Bezdomovci víno nepijou. Pokud je v krabicích a petkách nějaké stopové množství vína z matolinek, tak jen kvůli deklaraci. Jedná se o aromatizované a obarvené jabčáky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 443
  • Celková karma 36,15
  • Průměrná čtenost 4080x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik