Diskuse

Co nás spojuje

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pochybují, že tam pan Jákl byl! Ta fronta se totiž netáhne Jiřskou ulicí, ale zahradou Na valech!

0 0
možnosti
Foto

To kdyby Václav Klaus byl v sedle, ten svůj lid pozdvihl by hnedle. Ten lidem uměl rovnat záda a podpořit je proti sobě v revoltě. To všichni víme. Namoutě.

1 0
možnosti

J54u67r83a54j 43H63l49a58v56a

20. 1. 2023 21:38

Zajímavá je myšlenka, že státní důchod je funkce státu, která zabraňuje tomu aby se "v ulicích váleli zoufalí sociální ztroskotanci". Abychom je my ostatní nemuseli pracně překračovat.

Současné pojetí důchodového systému jako samostatné a samofinancované (toto je pouze deklarováno) kapitoly rozpočtu je jiné. Důvody třeba takové:

- důch. systém je financován povinně těmi, kteří by jednou mohli mít nárok na důchod. Měl by být financovaný z kapitoly, která "udržuje ulice čisté". Jako občan bych platil v daních stát, aby zajistil, že na ulicích nebudu muset překračovat zoufalé sociální ztroskotance.

- valorizace důchodu při deficitním financování důchodové kapitoly je nesmysl.

Připomenutí myšlenky, že by se polovina lidí nemusela důchodu dožít (pro nastavený vysoký věk odchodu do důchodu) je přínosem tohoto blogu. Ještě před 50-ti lety tomu tak bylo i v našich krajích. Věk odchodu do důchodu bude vždy provázaný se situací na trhu práce. Při vysoké nezaměstnanosti bude tlak na snižování věkové hranice.

0 0
možnosti

Není to tak dávno, co jste pobavil výrokem "při cestě do práce", čímž jste myslel svou cestu do IVK. Ty nadstandardní příjmy, které zmiňujete ve svém článku, máte jako hlásná trouba tohoto ústavu?:-P

2 2
možnosti

Taková malá česká závist ....

5 0
možnosti

Vite pane Ladislave Jakle, pisete o korunovacnich klemotach. Pisete take o hrdosti, mit odvahu konecne rici, co nam poukazuji.

Je zajimave od vas nevzpomet historii techto klenotu a kdo je na te hlave nosil. Kdyz pominu zhotoveni teto ukazky ceskeho naroda v dobe Karla IV a vezmu to od toho roku 1306, tak jen jeden cesky kral nosil tyto klenoty na hlve az do roku 1918. Jinak to byli cizinci.

Tedy vetsi znehodnoceni techto korunovacnich klenotu nemohlo se dit. Znam historii ceskeho kralovstvi a mohu vyjmenovat vsechny ty cizince, co se chlubili svetu s tou korunou na hlave.

Ale pane Ladislave Jakle, zanechme te historie Je to dnes minulosti. Prece je treba nezapomenou kdo jsme. Pres 2 milionu cechu zapomelo sve cestvi a zase volilo "cizaka" na ten hrad, kde ti cesti kralove do toho roku 1306 sidlili. Stejne jak v minulosti, hledaji utechu v cloveku, ktery nema to cestvi v krvy.

"Ach Boze, kam jsi tu dusi dal"??

6 1
možnosti

Nechápu, proč by korunovační klenoty nemohly být normálně vystavené v muzeu. U nás vládne vláda a prezident má poměrně malé pravomoci, tak proč se okolo těch klenotů dělaj takový tanečky. V Anglii maj korunovační klenoty normálně vystavený a to tam maj živýho krále na trůně a tady furt středověk.

4 2
možnosti

V Anglii nemají korunovační klenoty "normálně vystavený" v nějakém muzeu, ale jsou uloženy v Toweru ve speciálně přestavěných prostorách tzv. Jewel House. Návštěvníci projíždějí kolem vitrín na pohyblivém chodníku, který zajišťuje plynulé odbavení. Těžko si podobnou novodobou vestavbu představit na Pražské hradě, už vidím památkáře:-)

Navíc, při vší úctě k symbolice britských klenotů pro bývalé impérium, jde pouze o repliky původních klenotů zničených puritány za Cromwella, resp. v případě koruny britského impéria jde o novodobou záležitost z 19. století.

Naše Svatováclavská koruna z doby Karla IV. je autentická a o 300 let starší než Koruna sv. Edwarda.

A už Karel IV. předurčil, že klenoty budou vyjímány pouze při slavnostních příležitostech.

5 0
možnosti

Prosím vás, pane Jakle, nepoužívejte slovo "nás": Trikolóra, klausisti, Svobodní a podobní exoti tvoří zcela zanedbatelné množství a ostatní opravdu "vaši" nejsou, ani náhodou.

13 6
možnosti
  • Počet článků 443
  • Celková karma 34,52
  • Průměrná čtenost 4080x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik