Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V tom, co jste popsal, připomínají dnešní levicoví probruselští progresivisté komunistické svazáky z přelomu 40. a 50. let min. stol. A jde z toho hrůza.

6 0
možnosti

....... bych to nějak neškrábal,- klasickej střet generací : „Když mi bylo čtrnáct, byl můj otec největší hlupák pod sluncem. Když mi bylo jednadvacet, nestačil jsem se divit, jaký pokrok starý pán udělal!" (Mark Twain)

0 0
možnosti

Karma za slova v blogu a doplním slovy jiného autora, viz níže...

Moderní progresivisté šli ještě dále než staří klasici marxismu-leninismu. Neomezili svou aktivitu pouze na boj proti soukromému vlastnictví a kapitalismu a opustili marxistické uhranutí materiální (výrobní) základnou společnosti.

Poučení vyvodili i z toho, že radikální revoluční metody prosazení pokrokářské ideologie ji dlouhodobě spíše zdiskreditovaly.

Zaměřili se proto na snahu změnit samotné základy tradičního uspořádání lidské společnosti, jako jsou národ, rodina a dokonce samotná lidská identita jednotlivce. V optice zbožštěné rovnosti je považují za nositele věčného útlaku a diskriminace různě definovaných minorit, za prostředí v němž se reprodukují škodlivé stereotypy, čímž označují tradiční společenské role a fungován.í společnosti..

(čl. J.Weigl ze dne 18.10.2019)

4 1
možnosti

K popukání, spolek hradních hošíkářů Vendelína Klause tu bude horovat pro rodinu....

Mladej Klaus je skoro potřetí rozvedenej, Hájek zase pravidelně navštěvuje "svatyni svaté vulvy" slečny Houdové, ale kázat morálku se nestydí, pokrytci.

Jak se říká - nahoře škrobený huj a pod ním špinavý fuj.

Ještě, že mají takové jako jste vy, Korecký.

Věřících je dnes jako šafránu.

1 3
možnosti

J69a78n 77M27a81r57e92k

7. 9. 2021 16:02

Nelkejte, pane autore. Když tak trochu přemýšlím o historii lidstva, vidím, že obdobísvobody byly vždy velmi krátké. I ta dnešní polosvoboda.

0 0
možnosti

„Kdo není ve dvaceti letech komunistou ten nemá srdce, kdo je komunistou ve třiceti ten nemá rozum.“ — John Lennon

2 0
možnosti

Což o to, výrok je to trefný, ale vlastně jde jen o kopii výroku W.CH

2 0
možnosti
Foto

J44a46n 91Š89i93k

7. 9. 2021 14:07

Můžete věci pojmenovávat jak chcete, probírat a propírat a vězte nebo ne: můžete mít i pravdu! Jenže je to fuk. Nové pořádky smetou staré časy ze stolu. Ty staré byly kdysi taky nové a stejně jako ty dnešní měly svá pozitiva a negativa. Ale staré se překonalo, zestárlo a zahnilo. Kdyby totiž ne a bylo tak skvělé, jak píšete, přetrvalo by věky. Čekají nás nové časy a úmyslně neříkám lepší. Budou jen nové, v něčem lepší a v něčem horší než staré. Jestli chcete sedět a lkát po minulosti, tak seďte a lkejte. Ani nový svět Vám v tomto bránit určitě nebude. Jen půjde dál a ani se neohlédne. Tak to funguje, co svět světem stojí :-) Hezký den

3 0
možnosti

J60a85n 88M90a50r83e74k

7. 9. 2021 23:34

V čem, pane Šiku budou ty nové pořádky lepší? A kde jste vzal myšlenku, že vůbec budou nějaké pořádky? Je to jen vaš zbožné přání?

1 0
možnosti
Foto

Nějaké ty ctnosti byste mohl uvést a rozebrat.

On se svět za Vašeho života už párkrát změnil, jen Vám to nějak ušlo. A teď do toho vlítla i informační technologie.

Málem jsem od Vás čekal, že "já bych všechny ty internety zakázal!"

I Kája Marx si povšiml, že "vše se mění a vyvíjí". Jen ve vašem institutu to nějak neberete v úvahu. Nu, a kdo chvíli stál, už .... opodál.

A pokud se něco vyvíjí špatně, není to právě vina vás, starých lkajících dědků?

4 0
možnosti

„Jestli se mě chcete zeptat, jestli myslím, že volební právo žen byla chyba, tak já říkám ano a dodávám, že to není nic proti ženám, protože předchozí volební právo bylo právo rodiny. Rodina měla hlas, to byla ta jednotka. V okamžiku, kdy rodina nebyla jednotkou vůči státu, tehdy byl založen průšvih rodiny v dnešním slova smyslu,“ řekl doslova Jakl.

„Jestli se mě chcete zeptat, jestli myslím, že volební právo žen byla chyba, tak já říkám ano a dodávám, že to není nic proti ženám, protože předchozí volební právo bylo právo rodiny. Rodina měla hlas, to byla ta jednotka. V okamžiku, kdy rodina nebyla jednotkou vůči státu, tehdy byl založen průšvih rodiny v dnešním slova smyslu,“ řekl doslova Jakl.

„Vše, co teď prožíváme, považuji pouze za aktuální podobu společenského, civilizačního trendu, který začal zhruba na konci 19. století proletarizací, plebejizací, všeobecným volebním právem, také všeobecným volebním právem žen,“ tvrdí Jakl. Prohlásil, že „povinný optimismus“ nám brání vidět hloubku průšvihu a opíjení se tím, že věc není tak zlá, tak špatná, nikomu podle něj neprospěje.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/volebni-pravo-zen-byla-chyba-zalozilo-prusvih-rodiny-tvrdi-jakl.A161212_175728_domaci_kop

3 0
možnosti

Přesně napsáno!R^ A slova Johnyho Rottena 3x podtrhnout!R^;-)

3 0
možnosti

Základní otázka je v tom, nakolik jsou Vaši dnešní oponenti "nebezpečnější", a nakolik si lžete do kapsy o tom, jak jako každá generace v určitém věku přirozeně ztrácíte moc, grip, kontext a schopnost v tom zběsilém tempu "pokroku" držet krok s dalšími a dalšími novotami, které se valí světem.

Prostě jste se věkem posunul z role scénáristy a režiséra do role smutného klauna ve vedlejší roli. Smiřte se s tím, čas nepřeperete.

Pusťte si tuhle nadčasovou...

https://www.youtube.com/watch?v=WKKQ7drsCbo

a zaplakejte nad sebou.

3 4
možnosti
  • Počet článků 443
  • Celková karma 34,89
  • Průměrná čtenost 4080x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik