Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Píšete cituji: "Zákaz kouření má smysl v prostorách, kde nejsou lidé dobrovolně. Zákaz je také zcela oprávněný tam, kde o něm rozhodne sám vlastník prostory: stát ve svých zařízeních, restauratér ve své restauraci."

Když jsem kdysi nastoupil do zaměstnání, vedla se stejně vzrušená debata o zákazu kouření na pracovišti se stejnými argumenty, ať si soukromý vlastník prostor sám rozhodne, zda umožní kouření v jeho objektu a pokud nekuřákům vadí, že kolegové kouří, ať si najdou nekuřácké zaměstnání a hlavně, vždyť nás již nikdo po roce 1989 nenutí chodit do práce. Dnes již nikdo takové hloupé debaty nevede a nikdo nemusíme pracovat v zakouřeném prostředí /až na zaměstnance některých restaurací - prozatím/.

Obhájci svobod podle mého názoru přehlíží základní skutečnost, že normální je nekouřit a je jistě na velkou diskuzi, zda kuřák je ve svém rozhodování opravdu svoboden, když je závislý na nikotinu. V zemi, kde se bývalý kancléř pana prezidenta pan Hájek domnívá, že kouření neškodí zdraví či kde současný prezident tvrdí, že pokud začneme kouřit po dosažení 28 let, tak nám již žádné zdravotní problémy nehrozí, je pochopitelné, že se zvedl odpor k zákazu kouření v restauracích, ale již uvedené citáty mediálně známých lidí ukazují, jak jsou ve svých názorech lidé závislý na jakékoli návykové látce náchylní si upravovat realitu pokřivením exaktně doložitelných faktů. 

Samozřejmě zákazem se kouření obecně nestane ilegálním a tak jak dnes a denně na zastávce potkávám kuřáky, kteří zde přes zákaz kouří, jistě se najdou místa, kde to nebudou dodržovat, ale je potřeba jasně ukázat, co je považováno za normální a tím rozhodně kouření v místech, kde se podává jídlo není. Nikdo se nediví, že v kuchyni nesmí při vaření jídla kuchař kouřit, ale mnohým je zatěžko pochopit, že stejně nesmyslným je povolení kouření v místnosti vedle, kde se jídlo konzumuje!

1 1
možnosti

Nic proti tomu, ale princip zákazu kouření ve vlacích je ze stejného soudku a přitom se mu bez reptání podřídili jak státní, tak i soukromí dopravci. A ve velké většině s ním souhlasí i samotní kuřáci. A přitom samotná služba přepravy občanů nemá nic společného s nekuřáctvím, stejně, jako to vaše květinářství. Co s tím ? :-)

0 0
možnosti
Foto

A není to tak, že majitelé - státní i soukromí - si o svém majetku rozhodli, že bude nekuřácký?

3 0
možnosti

Za komančů bylo doporučení, aby v hospodě /!/ podávali mléko. Takže at jsme zdraví, žádné kouření, žádné pivo, ale mléko.;-D

0 0
možnosti
Foto

Nechal bych to na provozovali, jakou formu zvolí...např.ve Štamberku ve všech svých restauracích majitel kouření zakázal...tak jsme bez řečí chodili hulit ven.Pokud se však jedná o hospody....neznám takové opatření majitele...pro nás mnohé je cigáro k pivu neodmyslitelné a pokud by bylo zakázané, tak tam prostě chodit nebudeme, ale pak....jsme asi u tržby....takových nás je hodně.

6 0
možnosti

Hospody se přejmenují na nevěstince a bude. Tím se jako obvykle obejde byrokratická šikana.

2 0
možnosti

Jenomže zákon 379/2005 Sb., o opatřeních k ochraně před škodami působenými tabákovými výrobky, alkoholem a jinými návykovými látkami vůbec nehovoří o hospodách a nerozlišuje druhy hospod, ale v § 8, vymezujících místa se zákazem kouření, nepřímo definuje hospodu jako "zařízení společného stravování provozované na základě hostinské činnosti".

Takže abyste mohl v hospodě, klubu, nevěstince apod. podávat nápoje a jídlo, musíte mít živnostenské oprávnění na hostinskou činnost, a jakmile začnete na základě tohoto živnostenského oprávnění nějakou takovou kryptohospodu provozovat, bude se na Vás ten zákonný zákaz vztahovat.

0 0
možnosti
Foto

Demagog si zde honí své triko. Jak laciné, tak hloupé.

1 7
možnosti

Tam kam chodím na pivo je stavebně odděleno ,nekuřácká část je 2x větší než kuřácká a všichni sedí v kuřácké kam není kde sednout./a nejsou to nutně všechno kuřáci/Abych byl ojektivní tak tam chodím večer a třeba v době oběda je to opačně,nevím.

4 0
možnosti

Kuřáci chodí do hospody kouřit a k tomu pít a kecet. Nekuřáci se tam za nimi táhnou, ale nadávají, že by se mělo zakázat kouřit. Místo aby si chodili sami do nekuřáckých, táhnou za kuřáky, protože s těma je sranda. Domnívají se, že zákazem kouření donutí své kamarády nekouřit a sranda bude dál. Ale nebude. Nekuřácká hospoda bude zase prázdná, kuřáci odejdou jinam.

7 0
možnosti

Už Neruda bral jako samozřejmost, že se v hospodě kouří.

3 0
možnosti

Autore, hned jak zakážou kouřit ve všech restauracích, klidně a svobodně je přestaňte navštěvovat. Co vám v tom brání?

1 9
možnosti

P67e43t48r 35H64á60l86a

22. 7. 2014 23:12

Nic mu v tom nebrání - až na to, že on je navštěvovat CHCE.

2 0
možnosti
Foto

Samozřejmě, konzumace kořínků a šťavnatých lupenů místo guláše se šesti jistě každému prospěje. Při jejich dobývání během túr však doporučuji zvýšenou obezřetnost, neboť četné horské lokality se těší zvýšené péči ochranářů.

0 0
možnosti
  • Počet článků 446
  • Celková karma 36,32
  • Průměrná čtenost 4053x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik